Újdonság - Austrotherm homlokzatszigetelés kritikus esetekre

Január elejétől a hatósági épületekre már a közel nulla károsanyag kibocsátási modell érvényes, ami a fajlagos hőveszteség tényező és az összesített energetikai jellemző tekintetében újabb korlátozásokat is tartalmaz.

Így, bár a határoló szerezetekre nincs szigorúbb U érték, a gyakorlat valószínűleg további szigetelési vastagság növekedést fog előírni, akár a 15-25 cm vastag hőszigetelő anyagok használata sem elképzelhetetlen. 

Jelenleg a homlokzati hőszigetelések esetén az egyik leghatékonyabb módszere a grafit adalékos expandált polisztirolhab, az Austrotherm GRAFIT REFLEX. Ennek a terméknek a hővezetési tényezője 23%-al kedvezőbb, mint a megszokott klasszikus fehér polisztirolhabé (Pl.: Austrotherm AT-H80).

De az általános helyen elért kiváló hőszigetelés gondokat okoz, ha kevés a rendelkezésre álló hely. Így például a falközépre helyezett ablakok esetében a kávákra rögzíthető hőszigetelés vastagsága erősen korlátozott, ami hőhidak kialakulásához vezet. Szükségünk van tehát egy kis rétegvastagságban is rendkívül hatékony hőszigetelő anyagra. 

Az Austrotherm Resolution olyan hőre keményedő műanyaghab lemez, amelynek hővezetési tényezője jelentősen jobb a megszokott hőszigetelő termékekhez képest (0,022 W/mK). Elsődleges alkalmazási területe a nehezen szigetelhető részek (Pl.: redőnytokok, árnyékolók tartószerkezetei vagy akár gázvezeték mögött) hatékony hővédelme. A Resolution Fassade mindkét oldalon vékony polisztirolhab réteggel van kasírozva, így a szigetelés kivitelezése a polisztirolnál megszokott módon végezhető.

A termékek az Austrotherm EPS termékekhez hasonlóan fél négyzetméteres táblákban, 50 – 300 mm-es vastagságban, fóliacsomagolású, kb. negyed köbméteres csomagokban kerül forgalomba. A termék freon, klór, HBCD mentes. Az Austrotherm Resolution feldolgozása egyszerű, a táblák éles késsel vagy finomfogú fűrésszel vághatók, de az EPS anyagoknál megszokott hődrótos vágás nem használható.

Ezen termékről bővebb információ lentebb található.

Kapcsolódó termékek
Austrotherm Resolution Boden padló hőszigetelő lemez

Austrotherm Resolution Boden padló hőszigetelő lemez

Nem rendelhető
Bruttó eladási ár:0 Ft/m2-től
Austrotherm Resolution Fassade fenolhab hőszigetelő lemez

Austrotherm Resolution Fassade fenolhab hőszigetelő lemez

Nem rendelhető
Bruttó eladási ár:0 Ft/m2-től