• Kosár tartalma
  A kosár üres.

  Milyen az ideális szigetelőanyag vastagság?

  2020-09-02 11:04 - Nézzük meg, mik azok a kérdések, amelyeket érdemes tisztázni a homlokzati hőszigeteléssel, a szigetelőanyag vastagságával kapcsolatosan.

  Az optimális szigetelési vastagság nem egy fizikai állandó, mint a fény sebessége. Ahogy változik az energiahordozó ára, ahogy egyre égetőbb a klímavédelem, úgy növekszik a hőszigetelés ésszerű vastagsága. Ellenébe hat viszont a magasabb termékár, de ezt rendszeresen túlbecsülik.

  A fix költségek (pl.: állványozás, ragasztó, dűbel, vakolat, munkadíj) jelentős részaránya miatt a kétszer olyan vastag hőszigetelés közel sem kerül kétszer annyiba, viszont duplán olyan hatékony. Ma egy panelházra vagy rosszul szigetelt tégla épületre minimum 10 cm, de ha a hamarosan életbe lépő új rendeletekre is figyelemmel akarunk lenni, akkor inkább a 15 cm vastag Austrotherm GRAFIT REFLEX polisztirolhab hőszigetelés javasolt.

  Ezzel tesszük értékesebbé lakásunkat, és megvédjük magunk attól, hogy egy-két évtized múlva a változó körülmények miatt újra kelljen szigetelni épületünket.

  Kapcsolódó termékek

  Austrotherm GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lemez

  Austrotherm GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lemez

  Az Austrotherm GRAFIT REFLEX egy különleges hőszigetelő képességű, szürke színű expandált polisztirol kemény hab hőszigetelő lemez, fényvisszaverő réteggel.

  2 205 Ft/m2
  Részletek