Milyen az ideális szigetelőanyag vastagság?

Nézzük meg, mik azok a kérdések, amelyeket érdemes tisztázni a homlokzati hőszigeteléssel, a szigetelőanyag vastagságával kapcsolatosan.

Az optimális szigetelési vastagság nem egy fizikai állandó, mint a fény sebessége. Ahogy változik az energiahordozó ára, ahogy egyre égetőbb a klímavédelem, úgy növekszik a hőszigetelés ésszerű vastagsága. Ellenébe hat viszont a magasabb termékár, de ezt rendszeresen túlbecsülik.

A fix költségek (pl.: állványozás, ragasztó, dűbel, vakolat, munkadíj) jelentős részaránya miatt a kétszer olyan vastag hőszigetelés közel sem kerül kétszer annyiba, viszont duplán olyan hatékony. Ma egy panelházra vagy rosszul szigetelt tégla épületre minimum 10 cm, de ha a hamarosan életbe lépő új rendeletekre is figyelemmel akarunk lenni, akkor inkább a 15 cm vastag Austrotherm GRAFIT REFLEX polisztirolhab hőszigetelés javasolt.

Ezzel tesszük értékesebbé lakásunkat, és megvédjük magunk attól, hogy egy-két évtized múlva a változó körülmények miatt újra kelljen szigetelni épületünket.

Kapcsolódó termékek
Austrotherm GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lemez

Austrotherm GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lemez

Rendelhető
Bruttó eladási ár:2 632 Ft/m2-től