Ezért válassza a GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelést

Az Austrotherm GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lemezzel könnyebben iki tudjuk elégíteni a hőtechnikai követelményeket.

1. Az ultrafinom szemcséjű grafit adaléknak köszönhetően a hőszigetelő képessége 23%-kal jobb a fehér EPS lapoknál.

Az egyre szigorúbb épületenergetikai szabályozás mind hatékonyabb hőszigetelést kíván. Az elvárásainknak vagy extrém vastag hőszigeteléssel, vagy minőségileg jobb szigetelőanyagokkal tudunk csak megfelelni. Az Austrotherm GRAFIT REFLEX® homlokzati hőszigetelő lemezekkel könnyebb kielégíteni a hőtechnikai követelményeket.

A hőszigetelő lemez szürke színét az ultrafinom szemcséjű grafit adaléknak köszönheti, aminek hatására hőszigetelő képessége 23%-kal javul a megszokott fehér színű lapokhoz képest.

2. A különleges bevonat miatt a sötét lemezek közvetlen napsütésben sem melegednek fel vagy válnak le a falról

A GRAFIT REFLEX® hőszigetelő lapok egyik oldalon világos színűre vannak festve. Egy sötétszürke anyag a tűző napsütésben kellemetlen mértékben fel tudna melegedni, ami kivitelezési problémákhoz vezethetne.

A lapokra felhordott világos színű festékréteg ezt megakadályozza, így biztonságosabbá teszi a kivitelezést.

3. Az állványháló elhagyható. Fényvédelem nélküli, grafitos hőszigetelő termékeket kizárólag megfelelő árnyékolással lehet alkalmazni!

Amennyiben a kezeletlen sötétszürke táblák közvetlen napsugárzásnak vannak kitéve, úgy  hajlamosak lesznek arra, hogy a túlzott felmelegedés következtében beálló dilatáció hatására még a ragasztó megkötése előtt elváljanak a faltól. Erre fokozott az esély a tavaszi és őszi átmeneti időjárás esetén. Ilyenkor a napi kivitelezés kezdésekor még hideg, esetleg nedves a szigetelendő falfelület, ami növeli a ragasztó kötési idejét, de napsütéses időben a felület fokozott melegedésével kell számolni.

Szerencsére van ellenszer: vagy állványhálóval kell megvédeni a teljes szigetelendő felületet az erős napsugárzástól (ez a kisebb projekteken nem általános), vagy az Austrotherm GRAFIT REFLEX® hőszigetelő lemezt kell alkalmazni, mely világos bevonatrétegének köszönhetően nagyobb mértékben veri vissza a beeső napsugárzást.

A festék egyedi fejlesztésű, és nem csak a táblák hőmérsékletét szabályozza, hanem fokozott tapadást is biztosít a rákerülő ragasztó rétegnek. Ezért nem elfogadható a festetlen táblák kereskedelemben kapható bármilyen festékkel való felületkezelése. A festésnek köszönhetően a táblák nem melegszenek fel túlzottan, a ragasztó megbízhatóan tartani fogja a hőszigetelést.

A megbízható kivitelezés érdekében homlokzati felületeken kezelés nélküli grafitadalékos hőszigetelés alkalmazása nem javasolt! Amennyiben szükség, a ragasztó megkötése után dűbelezéssel lehet teljessé tenni a rögzítést.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a táblákat a festett felületükkel kifele kell a falra ragasztani, mert a kívánt hatás csak így várható el - ez a termék csomagolásán is fel van tüntetve.

4. A fényvédő rétegnek köszönhetően csökkennek az UV sugárzás káros hatásai is

A GRAFIT REFLEX® felületi fényvédő bevonata környezetbarát, oldószert nem tartalmaz. A világos rózsaszín réteg révén nincs szükség utólagos felületkezelésre, ez a kivitelezésnél időt takarít meg.

Ez a bevonat egyedi fejlesztésű, és nem csak a táblák hőmérsékletét szabályozza, hanem fokozott tapadást is biztosít a rákerülő ragasztóanyag rétegnek is.

5. Gyorsabb és biztonságosabb kivitelezés, ezáltal időt és pénzt takaríthatunk meg.

Az idő pénz - a nem megfelelő fényvédelemmel ellátott hőszigetelő lemezeknél fellépő kivitelezési problémák miatt meghosszabbodhat a kivitelezési idő, mely további költségeket ró az építtetőre.

A megkésett kivitelezés az egész ház felújítás vagy építés idejét meghosszabbítja, ezzel kellemetlenségeket okozva a családnak. 

Kapcsolódó termékek
Austrotherm GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lemez

Austrotherm GRAFIT REFLEX homlokzati hőszigetelő lemez

Rendelhető
Bruttó eladási ár:2 632 Ft/m2-től