Padlás hőszigetelés az Austrotherm Padlap hőszigetelő elemmel

Több gond nyomasztja most a családi házakban lakókat. Az energiaárak emelése leginkább őket sújtja, a fűtés költsége ezt a réteget érinti a legjobban.

Erre a válasz csak a házak energiafogyasztásának jelentős csökkentése lehet. Viszont évek óta küzdünk a szakemberhiánnyal, ugyanis a jó szakembert hónapokkal előre kell lefoglalni, és bizony a munkadíjak is ugrásszerűen nőttek. A kiút ebből a csapdából csak egy házilagosan is kivitelezhető, szakértelmet nem igénylő hőszigetelés lehet, ami jelentős megtakarítást hoz a konyhára.

Még általános iskolából tudjuk, hogy a hő felfele terjed. Nincs ez másként a házunkban sem, a meleg egy egyenletesen szigetelt házból legszívesebben a tető irányában távozna. Ezért fontos, hogy a padlás, tető jobban legyen szigetelve, mint a fal.

Austrotherm Padlap hőszigetelő elem

A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a világon az összes hőszigetelő anyag könnyű, sérülékeny, közvetlenül nem járható. Viszont a padlástér tárolási funkcióját nem szívesen vesztenénk el, ráadásul karbantartási céllal néha-néha még akkor is fel kell hogy menjünk, ha erről a területről le is mondunk.

A hőszigetelésnek tehát járhatónak kell lennie, a terhelést el kell oszlatni a felületen, ha a nagymama konyhakredencét is fel szeretnénk cipelni a padlásra.

Ezt hagyományosan rábetonozással oldják meg, de meglevő padlástér esetén nem tud működni: a háziasszonyok szerint a betonos talicska és a nappali össze nem egyeztethető dolgok. Marad tehát a szárazépítés, ami nem az absztinens kőműves szinonimája.

A legegyszerűbb megoldás a faforgács lapos hőszigetelés, ami az Austrotherm Padlap hőszigetelő elem néven kapható az üzletekben. A termék bírja a terhelést, a fél négyzetméteres táblák elég kicsik, hogy egy szűk padlásfeljárón keresztül vigyük fel akár egyedül is, és a súlya sem túl megterhelő. A padlásfödémet fel kell takarítani, a nagyobb egyenetlenségeket, mint például a megkötött vakolat csomók, fel kell számolni.

Páratechnikai fólia terítése ajánlott, hogy a hőszigetelésben ne tudjon lecsapódni a nedvesség.

Austrotherm Padlap hőszigetelő elem

Az első hőszigetelő lapot ketté kell vágni, és egy fél táblával indítsuk a sarokban a hőszigetelést. A vágás a szokásos famegmunkáló szerszámokkal lehetséges, de arra számítsunk, hogy a szükséges jelentős hőszigetelési vastagság miatt a kis dekopírfűrészek csak a nedvességálló faforgácslapot vágják ketté.

A hőszigetelést már cekásszal vagy rókafarkú fűrésszel lehet szabni.

A táblák szoros illeszkedés érdekében félfalcos kialakításúak, némi kalapálással a hőhídmentes kapcsolódás megoldható. Az egyes elemeket épp a szoros illeszkedés miatt nem szükséges összeragasztani, különösen akkor nem, ha későbbiekben szeretnénk beépíteni a tetőteret.

Végleges szigetelés esetén a táblákat kevés poliuretán bázisú ragasztóval kell összeragasztani.

Austrotherm Padlap hőszigetelő elem

A fél tábla eltolásban elhelyezett hőszigetelő lemezek sík, terhelhető felületet hoznak létre, így a padlás tárolásra alkalmas marad a hőszigetelés után is.

A munka nagyobb felület esetén is egy hétvége alatt elvégezhető, amit a család hölgytagjai is értékelnek, miként azt is, hogy a száraz kivitelezésnek hála nem kell a kilöttyent betont a konyha kövéről feltakarítani. 

Az Austrotherm Padlap megtekintéséhez, vásárláshoz kattintson ide.

Kapcsolódó termékek
Austrotherm Padlap padlóhőszigetelő elem

Austrotherm Padlap padlóhőszigetelő elem

Készleten, külső raktárban
Bruttó eladási ár:10 592 Ft/m2-től