• Kosár tartalma
  A kosár üres.

  Padlás hőszigetelés az Austrotherm Padlap hőszigetelő elemmel

  2023-02-14 11:30 - Több gond nyomasztja most a családi házakban lakókat. Az energiaárak emelése leginkább őket sújtja, a fűtés költsége ezt a réteget érinti a legjobban.

  Erre a válasz csak a házak energiafogyasztásának jelentős csökkentése lehet. Viszont évek óta küzdünk a szakemberhiánnyal, ugyanis a jó szakembert hónapokkal előre kell lefoglalni, és bizony a munkadíjak is ugrásszerűen nőttek. A kiút ebből a csapdából csak egy házilagosan is kivitelezhető, szakértelmet nem igénylő hőszigetelés lehet, ami jelentős megtakarítást hoz a konyhára.

  Még általános iskolából tudjuk, hogy a hő felfele terjed. Nincs ez másként a házunkban sem, a meleg egy egyenletesen szigetelt házból legszívesebben a tető irányában távozna. Ezért fontos, hogy a padlás, tető jobban legyen szigetelve, mint a fal.

  Austrotherm Padlap hőszigetelő elem

  A legnagyobb gondot az jelenti, hogy a világon az összes hőszigetelő anyag könnyű, sérülékeny, közvetlenül nem járható. Viszont a padlástér tárolási funkcióját nem szívesen vesztenénk el, ráadásul karbantartási céllal néha-néha még akkor is fel kell hogy menjünk, ha erről a területről le is mondunk.

  A hőszigetelésnek tehát járhatónak kell lennie, a terhelést el kell oszlatni a felületen, ha a nagymama konyhakredencét is fel szeretnénk cipelni a padlásra.

  Ezt hagyományosan rábetonozással oldják meg, de meglevő padlástér esetén nem tud működni: a háziasszonyok szerint a betonos talicska és a nappali össze nem egyeztethető dolgok. Marad tehát a szárazépítés, ami nem az absztinens kőműves szinonimája.

  A legegyszerűbb megoldás a faforgács lapos hőszigetelés, ami az Austrotherm Padlap hőszigetelő elem néven kapható az üzletekben. A termék bírja a terhelést, a fél négyzetméteres táblák elég kicsik, hogy egy szűk padlásfeljárón keresztül vigyük fel akár egyedül is, és a súlya sem túl megterhelő. A padlásfödémet fel kell takarítani, a nagyobb egyenetlenségeket, mint például a megkötött vakolat csomók, fel kell számolni.

  Páratechnikai fólia terítése ajánlott, hogy a hőszigetelésben ne tudjon lecsapódni a nedvesség.

  Austrotherm Padlap hőszigetelő elem

  Az első hőszigetelő lapot ketté kell vágni, és egy fél táblával indítsuk a sarokban a hőszigetelést. A vágás a szokásos famegmunkáló szerszámokkal lehetséges, de arra számítsunk, hogy a szükséges jelentős hőszigetelési vastagság miatt a kis dekopírfűrészek csak a nedvességálló faforgácslapot vágják ketté.

  A hőszigetelést már cekásszal vagy rókafarkú fűrésszel lehet szabni.

  A táblák szoros illeszkedés érdekében félfalcos kialakításúak, némi kalapálással a hőhídmentes kapcsolódás megoldható. Az egyes elemeket épp a szoros illeszkedés miatt nem szükséges összeragasztani, különösen akkor nem, ha későbbiekben szeretnénk beépíteni a tetőteret.

  Végleges szigetelés esetén a táblákat kevés poliuretán bázisú ragasztóval kell összeragasztani.

  Austrotherm Padlap hőszigetelő elem

  A fél tábla eltolásban elhelyezett hőszigetelő lemezek sík, terhelhető felületet hoznak létre, így a padlás tárolásra alkalmas marad a hőszigetelés után is.

  A munka nagyobb felület esetén is egy hétvége alatt elvégezhető, amit a család hölgytagjai is értékelnek, miként azt is, hogy a száraz kivitelezésnek hála nem kell a kilöttyent betont a konyha kövéről feltakarítani. 

  Az Austrotherm Padlap megtekintéséhez, vásárláshoz kattintson ide.

  Kapcsolódó termékek

  Austrotherm Padlap padlóhőszigetelő elem

  Austrotherm Padlap padlóhőszigetelő elem

  Az Austrotherm Padlap egy faforgács lappal társított hőszigetelő elem.Régi és új épületeknél padlók, födémek hőszigetelésére. Különösen alkalmas ideiglenes, de járható felületű hőszigetelések kialakítására is.

  10 493 Ft/m2
  Részletek